Известен е вече новият графичен знак на Карнавал Габрово

Победителят в Конкурса за графичен знак на Карнавал Габрово е проект 186 с автор Невена Колева.
Журито на конкурса избра този знак, със следните аргументи: изображението на маска и котка синтезират удачно най-важните послания на карнавала – универсалната идея за уличен празник-маскарад и характерната за събитието котка. Рисунъкът на изображението е изчистен, донякъде грубоват и в същото време силен, и запомнящ се. В простотата си знакът дава възможност да се надгражда, развива и интерпретира по много и различни начини в бъдеще.
Всички постъпили 220 на брой предложения от творци от страната и чужбина бяха  оценявани от жури в състав: Нела Рачевиц, заместник-кмет „Социално-икономическо развитие“ в Община Габрово; проф. Георги Янков, ръководител катедра „Плакат и визуална комуникация“ в Национална художествена академия; Маргарита Доровска, директор на Музей „Дом на хумора и сатирата“; Иван Христов-Грога, художник; Борил Караиванов, графичен дизайнер.
По регламент журито присъди и две поощрителни награди. Първата от тях се присъжда на  проект 019 с автор Катарина Буржо.
Проектът интерпретира темата с художествен вкус и професионализъм, които умело предават веселото настроение на глъч и суматоха по време на карнавала.
 Втората поощрителна награда е за проект 035 с автор Кристина Маринова.
Проектът  показва ярко, предизвикателно и смело тълкуване на темата като в същото време запазва традиционна за карнавала символика. Проектът демонстрира модерните тенденции на развитие в областта на визуалната идентичност, но в своята абстрактност надхвърля очакванията на широката публика.
Визуалната идентичност на най-мащабното за Габрово културно събитие е изключително важна за успешната му реклама и промотиране.  Припомняме, че мотото на тазгодишния Карнавал е „Габрово-мой малък Брюксел“.
За повече информация можете да посетите сайта на Конкурса: http://www.gabrovologocarnival.com/winner
Честито на победителите!