Карнавал Габрово Ви честити Годината на петела

Карнавал Габрово е с наперен гребен, след като в края на миналата календарна година се сдоби с мотото: „Да изкукуригаме от смях!“. Като носители на едни от най-ярките характеристики на Габрово, габровци и неподражаемия им хумор, ние – карнавалистите – днес  сме адекватни, навременни, злободневни и задължително усмихнати като ви казваме: Честита да ни е новата година в крак с китайския календар.

Годината на петела е обещаваща за габровския Карнавал. Той пристъпва наперено към следващото си издание, което е насрочено за 20-ти май 2017 и с радост припомня, че има привилегията да е единствен по рода си в България. Предстоящите до месец май дни и месеци са отпуснатото от календара време, за да може Карнавалът  да се изпълни със съдържание, което недвусмислено ще покаже, че също като петела, габровският карнавал е вашият верен будилник. Той е смел и борбен, непримирим към несъвършенствата във всички сфери от човешкото  и градско житие-битие. Готов е да влезе в битка, за да защити всичко онова, в което вярва, но за разлика от петела, без да лее кръв, а с оръжията си – хумор, сатира и забава.

Ако по някаква причина Ви се кукурига заедно с нас, знайте, че винаги сте добре дошли и отишли. А сега, с разперени крила, идете на любимо място или при любим човек и му разкажете за Габрово и габровския карнавал. После го поканете да ни гостува на 20-ти май. А ние обещаваме да направим така, че  да изкукуригаме от смях, вместо да изпукаме от скука.

Кукуригууууууууу!