РЕГЛАМЕНТ

за участие в конкурс за Карнавална витрина

Карнавал Габрово обявява конкурс за карнавална витрина!

Това ще рече, че даваме три награди – от 300, 500 и 1000 лв., на габровския бизнес, който най-добре провокира минувачите да се смеят и снимат, снимат и смеят! И представят най-добре духа на карнавала!

Как?

С нарисувани витрини. С маскирани манекени. С цяла карнавална картина на витрина. С велика концепция, достойна за световните търговски улици и молове! С материали и идеи, които да накарат дизайнерите на витрини да си тъпчат шапките! С карнавални късмети, менюта, ястия, маскиран персонал. С висулки, стърчулки, бои, надписи, живи хора, животни, макети, ракети, балони, екрани, лепенки и всичко, което се сетите.

С две думи, за да сме ясни: същото като на Коледа, ама на тема Карнавал!

А после?

После ни пратете снимки, видео или направо ни поканете. Описание с няколко изречения винаги е добре дошло. Ще публикуваме витрините и идеите ви, ще разкажем за тях в комуникационните си канали, ще ви тагнем, шернем, лайкнем и кажем на целия свят колко сте готини и да идат да си купят нещо. Крайният срок за изпращане на снимки и видео е 15 май.

Ама не съм на центъра?

Е и? То не може всички в синята зона. Тъкмо клиентите ще дойдат да ви разгледат. А като си бил път от Ябълка до Крушата, ами ще ги похарчиш онези скритите.

Защо?

Защото сме столица на хумора! Защото винаги сме били находчиви и сме знаели и как да търгуваме, и как да създаваме, и как да се веселим. А и наградата си я бива.

Кой оценява?

Група карнавалисти, които обичат да пазаруват и ги бива да създават карнавал около себе си.

За какво ще гледат?

За добри идеи, карнавален дух, стил, кич и усмихнати хора насреща им.

Как да участвам? Я го обяснете сериозно, че нищо не разбрах!

Уф!

Значи: снимки и видео /ако смятате, че видеото би допълнило представянето/ на вашата витрина, магазин, кафе, ресторант, банков клон, фурна, сергия, завод и т.н. с карнавална украса могат да бъдат изпратени на адрес carnival@gabrovo.bg до 15 май 2021 г.

Не забравяйте да напишете координати за обратна връзка. Ако екипът ви е по-голям, моля, излъчете представител, който да комуникира с нас и да приеме наградата, ако спечелите.

Снимките ще бъдат качени в специално създаден за целта албум във Фейсбук страницата на Карнавала @carnivalgabrovo, където ще бъдат отбелязани името и мястото на обекта, сайт или Фейсбук страница, ако имат такива и желаят. Един обект може да участва с до 5 снимки.

Тричленно жури, избрано сред организаторите на Карнавала, в състав художник, сценарист и фен на пазаруването, ще оценят снимките и видеата, ако е нужно, ще посетят и на място обекта. Ще бъдат излъчени трима победители, които ще получат награди – 300, 500 и 1000 лв.

Датата на Карнавал Габрово 2022 тази година е 21 май.

Срокът за оценка и получаване на наградите е 10 юни.

Контакт с Организаторите: e-mail: carnival@gabrovo.bg