РЕГЛАМЕНТ

за участие в конкурс за Карнавална картина

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Участието в Карнавал Габрово е на доброволен принцип. Всички дейности, свързани с подготовката и реализацията на събитието се осъществяват от Организационен комитет.

Всяка година Карнавалът има различно мото, което е част от рекламните материали и широко се използва в комуникационната стратегия за реклама на събитието. Карнавалът е широко рекламиран в страната и чужбина.

Община Габрово запазва правото си на аудио, видео и фото документиране на Карнавала и използването на материалите с рекламна цел. Участието в шествието се приема за автоматично съгласие да бъдеш сниман, освен в случаите, в които предварително е подадена декларация за отказ.

КОНКУРС 2022

В  рамките на Карнавал Габрово 2022 на 21 май ще се проведе конкурс за участие по лична инициатива, извън основния сценарий.

В конкурса могат да участват всички желаещи, на възраст 16+, при следните условия:

 1. Участниците подготвят карнавална картина, съобразно тазгодишната тема на Карнавала –   „КОТ ДОДИ, ГАТ/Д ДОДИ“ – в една или повече от следните категории: сатира, политика, икономика, бит, хумористични картини; музикални картини; танцови картини; герои – исторически, приказни и др.
 2. Участниците изпращат анотация на идеята в една от зададените категории, примерен сценарий, брой участници, реквизит, чрез попълване на заявка за участие чрез формуляра тук.
 3. Броят на участниците в карнавалната картина трябва да е минимум 10.
 4. Заявки за участие се приемат до 25 април 2022 г.
 5. Организационният комитет излъчва Комисия, която да разгледа предложенията и да потвърди/отхвърли участието на кандидатите до 28 април 2022 г.
 6. Одобрените кандидати преминават по карнавалното трасе на 21 май по ред, зададен от Организаторите, в специално обособена секция „КОНКУРС за карнавална картина”.
 7. Организаторите на Карнавала излъчват жури, което да оцени подадените в срок предложения за участие в Конкурса по следните критерии:
  1. Оригинален сценарий, последователност на действието, „диалог“ с публиката;
  2. Артистично присъствие – убедително пресъздаване на образите, въздействащо изпълнение чрез жестове, мимики и диалог, използване на пространствата по трасето,  танцови и вокални  изпълнения;
  3. Цялостно изпълнение на групата – всички са концентрирани и обединени в усилията си да внушат и пресъздадат идеята на сценария по забавен, артистичен и атрактивен начин;
  4. Постановка – сценография /атрактивен макет, платформа, реквизит, костюми, грим, хореография, озвучаване/.
 1. Всяка група разполага с до 2 минути, да представи своята картина пред журито на официалната трибуна  и коментаторските пунктове по трасето.
 2. Всички разходи са за сметка на участниците.
 3. Метеорологичните условия в деня на Карнавала не отменят шествието.

НАГРАДИ И ОТЛИЧИЯ

 1. В конкурса ще бъде отличен победител, който ще получи парична награда, в размер на 5 000 лв.
 2. Името на спечелилата карнавална картина в Конкурса ще бъде публикувано на сайта https://carnival.gabrovo.bg/ и на Фейсбук страницата на Карнавал Габрово https://www.facebook.com/Carnival.Gabrovo  Печелившите участници ще бъдат  уведомени по телефон или чрез електронна поща за реда на получаване на наградата.
 3. Журито си запазва правото да не присъди награда.
 4. Наградата се изплаща на лицето, подало заявката за участие в конкурса.
 5. Победителите в Конкурса се обявяват на 27 май на сайта  http://carnival.gabrovo.bg.
 6. Всяка одобрена за участие в Конкурса група получава грамота.

ДРУГИ УСЛОВИЯ

С участието си в настоящия Конкурс участниците декларират и се съгласяват, че предоставят личните си данни доброволно, като необходимо условие за участие и за ползването на правата, които могат да придобият с участието си в него. Участниците предоставят изричното си съгласие Организаторите да обработват предоставените от тях лични данни за целите на Конкурса, включително се огласяват техните имена, снимки, да бъдат публично оповестени и използвани в аудио, печатни или видео материали от Организаторите.

Личните данни на участниците ще бъдат ползвани само и единствено във връзка с конкретния Конкурс за карнавална картина.

Контакт с Организаторите:

E-mail: carnival@gabrovo.bg