Отличие на Европейската Фестивална Асоциация – лейбъл ЕФФЕ 2017-2018

Международният фестивал на хумора и сатирата в Габрово е удостоен със Знака за европейски фестивал за периода 2017-2018. Кандидатурата на Габрово за лейбъла получи одобрение от международно жури, с председател сър Джонатан Милс, след направена успешна оценка от експерти на национално ниво.

Международният фестивал на хумора и сатирата вече е част от общността на ЕФФЕ фестивалите, подпомагана от Европейската фестивална асоциация, съфинансирана от Европейския съюз и включваща фестивали с изключителни артистични  качества и важно въздействие на местно, национално и международно ниво. Този лейбъл се налага като марка за качество и оказва международно признание за високите постижения на фестивалите и тяхната ежедневна работа из цяла Европа.

Като организатор на фестивала Община Габрово получи изключително висока оценка.

„Уникален фестивал, представящ триумфа на доброто над злото, чрез изразните средства на хумора“.

Габровският фестивал вече е  на сайта на ЕФФЕ, което означава, че цялата информация, свързана с него ще бъде лесна за достъп за фестивалната публика, артисти, артистични организации, ансамбли, оркестри, театри и танцови формации, спонсори и частни компании, медии и публични власти на всяко едно ниво.

Международният фестивал на хумора и сатирата в Габрово попада в  общоевропейския събитиен календар   на Европейската фестивална асоциация.

Повече информация може да намерите на: www.effe.eu и на www.bfa.bg.