„Маски горе“ е темата на Карнавал 2019

Маски горе е темата на Карнавал Габрово 2019 година. Той се провежда всяка трета събота на месец май, като през следващата година датата е 18 май.

Темата беше избрана чрез гласуване, резултатите от което са видими в сайта на карнавала https://carnival.gabrovo.bg  Въпреки че не са избрани за мото, част от останалите предложения също ще бъдат използвани – като карнавални картини.

Мотото беше обявено на специална церемония на новия мост над река Янтра в Габрово от кмета на града Таня Христова и режисьора на Карнавала Иван Минчев. Точно в 11 часа и 11 минути на 11 ноември /11-и месец в годината/, те дадоха старт на петото годишно време в Габрово и обявиха началото на подготовката за Карнавала. Компания им правиха част от макетите и куклите, участвали в шествието тази година, а също и делегации от шест държави, които също се включиха в празненството.

Френските гости се представиха в стил „Като няма хляб, яжте пасти“ и почерпиха габровци с вкусни петифури. Англичаните-пирати бяха дошли с кораб и, акостирали на брега на Янтра, предлагаха ром „БАКЪРди“ и „Капитан Дико“. По вода бяха дошли и италианците. Гондолата им обаче остана в реката и те използваха времето да ловят октоподи, жаби и други интересни неща във водата. Специално трябва да поздравим и момчетата от ФК Янтра. Този сезон е много добър за отбора, който жъне победа след победа. Въпреки че ги очаква още много работа, слабият сезон на Реал Мадрид ще ги срещне на стадион „Христо Ботев“ на 13.13.2018 г. Футболистите подариха билети за сектор K , блок 40 от стадиона на всички свои фенове и ги поканиха да ги подкрепят в мача. Белгийска делегация нямаше, но те бяха изпратили своя най-разпознаваем представител – Пикльото, който габровци веднага впрегнаха в работа. Холандците също се представиха подобаващо и почерпиха габровци с туй-онуй, което бяха донесли.

Събитието беше широко отразено от местни, български и световни медии!

Снимки от деня можете да видите във фейсбук профила на Община Габрово.

Към събитието Карнавал Габрово 2019 също можете да се присъедините във фейсбук на следния адрес – https://www.facebook.com/events.

[democracy id=“1″]