Мотото на Карнавал 2018 e…

„Габрово – мой малък Брюксел“ ще е мотото на Карнавал 2018 в Габрово. То беше обявено на специална церемония точно в 11 часа и 11 минути днес – в единадесетия ден от единадесетия месец на годината.

На церемонията присъства лично г-н Гавазов, новият Главен комисар, с целия си фронт офис в Габрово, състоящ се от най-доверените му хора – роднини по пряка и съребрена линия, съученици, кумове и други сигурни люде. Той, заедно с кмета на града Таня Христова и режисьорът на Карнавала Иван Минчев, обърнаха пясъчния часовник, който започна да отброява времето до следващия Карнавал – 19 май 2018 г.

Съвсем в духа на новото мото, и доказвайки славата си на предприемчиви и адаптивни хора, габровци показаха и някои свои нови изобретения като сарми от брюкселско зеле, изключително подходящи за гости, и брюкселска дантела по габровски. По време на събитието те си разменяха варианти на новата рецепта, както и схеми за плетене на котки по брюкселски тертип. Вдъхновени от публикациите за суджук гейт в медиите, използваха трибуната, за да покажат и новата си идея за калемене на кестени със суджук и показаха първата реколта от експерименталното си овощарство. Гостите дори имаха възможност да опитат от „плодовете“, а също така и да видят находчивото брюкселско кисело зеле, което допълни вкусовия ансамбъл.

Оркестър Габрово представи специално за случая европейски музикални произведения, а група „ЕхоБалкан Самба“ пя на всички официални в Европейския парламент и Европейския съюз езици.

Събитието беше менажирано от създаденото миналата година Сдружение на Местни Ентусиасти, Шеговито Настроени Относно Нещата, Естествата, Щенията и Обобщенията.