Ограничения на движението в Габрово във връзка с карнавалното шествие и с екстремното колоездачно състезание

19 май 2017 г. /петък/

На 19 май 2017 г., от 18.00 ч. до 19.00 ч., ще бъде спряно движението на МПС по ул. Д-р Н. Василиади, в частта й от ул. Брянска до ул. Орловска, и ул. Аврам Гачев /изхода й към ДХС/, където ще протече уличен карнавален пърформанс „БулевАРТ Карнавал“.

20 май 2017 г. /събота/

От 12.00 до 13.00 ч., когато ще се осъществи организираното транспортиране на макетите, участващи в карнавала, до началната точка на шествието, е възможно известно затруднение в движението по направлението Дом на хумора и сатирата – ул. Брянска – пл. Игото, както и по ул. Юрий Венелин до Централна поща.

Бул. Априлов /от Централна поща до пресечката с ул. Р. Каролев/, пл. Възраждане и ул. Скобелевска ще бъдат затворени за движение от 12.00 ч. до приключване на карнавалното шествие. Таксиметровата пиаца пред ДТ “Рачо Стоянов” ще работи до 17.00 ч.

Пл. Възраждане /участъкът от пресечката с Л. Донков и ул. Възраждане/ ще остане затворен за движение до около 02.00 ч. на 21.05.2016 г.

Забранява се паркирането на МПС по ул. Скобелевска и по бул. Априлов, в участъка от пл. Игото до Централна поща, като оставените там автомобили трябва да бъдат преместени до 08.00 ч. на 20 май 2017 г.

След 12.00 часа, по бул. Априлов /в отсечката от кръстовището с ул. Райчо Каролев до Централна поща/ в две колони ще бъдат разположени макети.

Отворени за движение остават ул. Райчо Каролев и ул. Успех.

Между 10.00 ч. и 17.00 ч. автобусите на обществения транспорт в централната градска част ще преминават по ул. Ю. Венелин. От 17.00 ч. до 20.30 ч. автобусите ще се движат в направлението юг-север до Централна поща и в посока север-юг до Автогара Габрово, като след 20.30 ч. отново ще преминават само по ул. Ю. Венелин.

След 17.00 ч. движението на останалите МПС, от южната към северната част на Габрово, ще се осъществява по ул. Николаевска, ул. Цанко Дюстабанов, пл. Първи май 1876, ул. Шипка и ул. Орловска, а от северната към южната – по бул. Ст. Караджа, ул. Ем. Манолов, ул. Македония /зад Централна поща/ и бул. Априлов.

В 17.00 ч. се затваря за движение ул. Д-р Н. Василиади /от автогарата до блок „Дунав“/. На ул. Христо Ботев, в района на кръстовището с ул. Осми март и ул. Орловска, полицейски служители ще регулират трафика, като ще насочват автомобилите, пътуващи в посока кв. Трендафил и Русевци по ул. Ивайло и Брянска за Търговска база, а тези – с посока на движение към Шиваров мост – по ул. Орловска, Ц. Дюстабанов, Априловска и Ю. Венелин.

От 08.00 часа на 20 май 2017 г. до приключване на празника, ще бъдат затворени паркингите зад Община Габрово и до Съдебната палата.

21 май 2017 г. /неделя/

На 21 май 2017 г., във връзка с провеждането на екстремно колоездачно състезание, от 08.00 ч. до 17.00 ч. затворени за движение на МПС ще бъдат ул. Ем. Манолов и ул. Чардафон. Ограничението ще важи и за автобусите, осъществяващ обществен превоз към и от кв. Гачевци. Те ще преминават по ул. Скобелевска, ул. Възраждане, ул. Съзаклятие и ул. Н. Войновски. Движението на автомобили от ул. Н. Войновски в посока центъра на града, ще се осъществява само по ул. Македония.

През празничните дни е възможно да бъдат въвеждани и други частични ограничения в движението на МПС, в зависимост от провеждането на обществени прояви.

С цел недопускане на инциденти, полицията призовава участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения и да изпълняват указанията на полицейските служители.