откриваме петото годишно време – карнавалното

Тази нощ, точно в 00.00 часа приключи гласуването за мото на Карнавал 2018 и анкетата беше затворена. В нея участваха 16 предложения – усмихнати и забавни, а най-използваните думи тази година бяха смях, Габрово и Европа.

Предложенията описваха Столицата на хумора като неизменна и горда част от Европа, забавно място с хора-чешити, които знаят и много, и малко, но най-вече как да се веселят. И разбира се – вече са в ЮНЕСКО.

Какво търсехме? Новото мото трябваше да отговаря на следните условия:

 „ …да е свързано с живота,

да казва много, ала с малко думи,

да служи като връзка помежду ни.

За предпочитане е да разсмива

и скуката от упор да убива.

И още: да е камъче в обувката,

да няма нищо общо със преструвката,

да носи поне щипка злободневие,

да не нагарча като ежедневие.

И непременно в своето послание

да е оптимистично пожелание!“

Четири са предложенията, които събраха най-много гласове и изпревариха всички останали – „Да се смеем, да живеем, без пари ние го умеем!“,  „Габрово – мой малък Брюксел“,  „Всички пътища тръгват от Габрово“ и „Габрово – европейски председател на смеха“. Кое обаче ще е мотото на Карнавал 2018, ще разберем по традиция в 11 часа и 11 минути на дата 11-ти от единадесетия месец на годината, тоест точно тази събота.

Каним всички габровци, гости на града и медии пред сцената на улица „Радецка“, малко преди 11 часа, за да открием заедно карнавалния сезон, да дадем старт на петото годишно време – карнавалното, да се почерпим и да се посмеем заедно – със себе си, света и Европа. И най-важното – да обявим мотото на Карнавал 2018, защото подготовката за него започва още същия следобед.

 

От СМЕШНОНЕЩО

  /Сдружение на Местни Ентусиасти, Шеговито Настроени

Относно Нещата, Естествата, Щенията и Обобщенията/