Рачо Ковача с нови одежди

Митичният основател на Габрово Рачо Ковача, късно вчера се премени с традиционните си нови одежди. Художниците на карнавала му помогнаха да облече нова бяла везана риза, калпак с китка, червен пояс и… предпазна маска. Първите преминали покрай него шегаджии дори го определиха като най-строго спазващият мерките против Covid-19 – хем ситуиран според  социалната дистанция – в реката, хем с маска, за да пази себе си и другите.

Традиционно паметникът на Рачо Ковача е първият предвестник на седмицата на хумора в Габрово. И въпреки че тази година шествие няма да има, Габрово си остава най-веселият град, който се грижи за усмивките на хората дори и в трудни моменти.

Какво ще правим на 16 май щом няма да има шествие обаче? Не пропускайте да разберете на 16 май от 19 часа във фейсбук страницата на карнавала – https://www.facebook.com/Carnival.Gabrovo/. Ще има много музика, смях и известни гости.

Не пропускайте да участвате и в конкурсите за карнавална картина на тераса, най-добре маскирано семейство и домашен любимец, отдаден на карнавалния дух. Повече за тях може да прочетете в линка.