Световноизвестният шоколатиер Мартин Шифърс ще покаже изкуството си в Габрово

Шоколатиер, международен сладкарски консултант, кулинар от най-висока класа, носител на завидно количество златни медали от международни кулинарни състезания в Обединеното кралство, Франция, Швейцария, Америка, Сингапур, Дубай, Кулинарните олимпийски игри в Люксембург, съдия в кулинарни състезания, ментор, творец – каквото и да кажем за Мартин Шифърс, ще бъде малко. Извън професионалните среди в България за него се заговори преди няколко години, когато изпод ръцете му се появи най-скъпият шоколадов великденски заек в света. Заекът имаше очи от истински диаманти и струваше 49 000 долара. Но самият Шифърс има 32 години стаж в кулинарния бранш и собствени марки продукти.

Световноизвестният шоколатиер ще е в Габрово като гост на Международния карвинг фестивал на смеха, който се провежда на 19 и 20 май в Габрово. Един ден по-рано, на 18 май, от 17.30 часа в клуб „Сопрано“ Мартин Шифърс ще демонстрира своите умения и ще покаже как се скулптира с шоколад. Входът е свободен.

Въпреки че няма да участва в карвинг състезанието на 19 и 20 май, шоколатиерът ще бъде негов специален гост, а ние сме му приготвили габровско предизвикателство. Нека видим как ще се справи с невероятния габровски шоколад – пестилът!

Повече за Международния карвинг фестивал на смеха можете да прочетете тук.

Следвайте ни и във фейсбук тук!