Улици – отворени, затворени, карнавални… Реорганизация на движението на 18 май

Карнавалът наближава, а провеждане на толкова голямо събитие изисква нова организация на движението. Така че, ако сте с кола – ето какво трябва да знаете за 18 май:

Булевард „Априлов“ ( от Централна поща до пресечката ул. „Р. Каролев“), площад „Възраждане“ и ул. „Скобелевска“  ще бъдат затворени за движение от 12.00 на 18 май до приключване на карнавалното шествие.

Таксиметровата пиаца ще работи до 13.00 часа.

Забранява се паркирането на МПС по ул. „Скобелевска“ и по бул. „Априлов“ в участъка от пл. „Игото“ до Централна поща, като оставените там автомобили трябва да бъдат преместени до 07.00 часа на 18  май.

Отворени за движение остават Ул. „Райчо Каролев“, и ул. „Успех“, като ул. „Райчо Каролев“ ще бъде затворена в 16.00 часа.

Между 12.00 часа и 17.00 часа автобусите на обществения транспорт в централна градска част ще преминават по ул. „Ю. Венелин“. От 16.00 ч до 20.00 часа автобусите ще се движат в направлението юг-север до Централна поща и в посока север-юг до Автогара Габрово, като след 20.00 ч. отново ще преминават само по ул. „Ю. Венелин“.

След 17.00 ч. движението на останалите МПС, от южната към северната част на Габрово, ще се осъществява по ул. „Николаевска“, ул. „Цанко Дюстабанов“, пл. „Първи май 1876“, ул. „Шипка“ и ул. „Орловска“, а от северната към южната – по бул. „Ст. Караджа“, ул. „Ем. Манолов“, ул. „Македония“ /зад Централна поща/ и бул. „Априлов“.

 В 17.00 ч. се затваря за движение ул. Д-р Н. Василиади» /от автогарата до блок „Дунав“/. На ул. „Христо Ботев“, в района на кръстовището с ул. „Осми март“ и ул. „Орловска“, полицейски служители ще регулират трафика, като ще насочват автомобилите, пътуващи в посока кв. „Трендафил“ и „Русевци“ по ул. „Ивайло“ и „Брянска“ за Търговска база, а тези – с посока на движение към Шиваров мост – по ул. “Орловска“, „Ц. Дюстабанов“, „Априловска“ и „Ю. Венелин“.

От 08.00 часа на 18 май 2019 г. до приключване на празника, ще бъдат затворени паркингите зад Община Габрово и до Съдебната