Ученици и студенти по актьорство майсторство се готвят за карнавала в Габрово

Две групи студенти на професор доктор Александър Илиев усилено се готвят за участието си в Карнавал Габрово 2019. Първата група идва от НАТФИЗ. Първокурсниците от специалност „Театър на движението – пантомима“ са изключително ентусиазирани за първото си гостуване тук. Ние също ги очакваме с нетърпение, тъй като с универсалния език на тяхното изкуство, сигурни сме, ще успеят да пресъздадат за всички по възможно най-добрия начин и емоцията, и съдържанието на картините, в които ще участват. Според професор Илиев, студентите от тази специалност се подготвят за „актьори на света“. Лично той ни увери, че професията им е изключително конвертируема и повечето от тях с успех се развиват в чужбина. Ето защо вярваме, че който ги види тук, може да се чувства късметлия.

Втората група е от Пловдив, учат актьорско майсторство. Любопитното за тях е, че се обучават по американска система, прилагана у нас за пръв път, поред която всеки месец се прави ново представление. Третокурсниците вече имат 26 представления зад гърба си, а на 18-ти май в Габрово, ще създадат 27-мото си специално за всички габровци и гости на града и Карнавала.

С „Картини от една изложба“ тази година ще ни гостува и Пловдивската гимназия по сценични и екранни изкуства. Дългогодишното приятелство на Община Габрово и учебното заведение са донесли много радост на габровци и гости на града в карнавалите през последните години. Едни от най-запомнящите се картини са именно на пловдивската гимназия, пищни рокли и великолепен грим, много артистизъм, професионален подход и запомняща се емоция – това са все запазени марки за момичетата и момчетата, които и тази година ще радват публиката на габровския карнавал!