Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров и Dolapdere Big Gang са само част от гост изпълнителите в дните на Карнавал Габрово 2024
18.04.2024, 14:36 Цветомира Иванова

Точно месец преди най-шумното, весело, дръзко и цветно събитие в нашата страна обявяваме музикалната програмата на очаквания с нетърпение Карнавал 2024, под мотото "Make КАРНАВАЛ not war". Фестивалът на хумора и сатирата, известен с уникалната си атмосфера и разнообразие, ще се проведе в периода 17-19 май и обещава незабравими моменти за всички почитатели на културата и забавленията.

Фестивалната програма започва в Деня на Габрово – 17 май с множество културни събития през деня, а вечерта центърът на града ще се превърне в сцена за златния глас на България Васил Петров, който ще ни пренесе в магията на българската музика с пътешествието "The Best of Vassil Petrov", изпълнявайки най-обичаните си песни в компанията на виртуозни музиканти - Живко Петров (пиано), Радослав Славчев - Riverman (бас) и Димитър Семов (барабани). Веднага след това рязко ще сменим ритъма с група RDMK и техните емблематичните хитове, обещавайки незабравимо музикално преживяване.

В деня на карнавала, 18 май, гостите на града ще се забавляват с колоритното карнавално шествие, когато през деня около 80 карнавални картини и 25 макета ще оживеят по централните улици на града, носейки послание за мир и хумор, а вечерта на площад Възраждане ще се проведе грандиозен концерт. Събитието ще открие проектът на Румънеца, FolkustiX, обединяващ фолклорни мотиви с модерно звучене; обичаният българки рапър 100 Кила ще ни зареди с енергия и емоции; сензацията от Турция Dolapdere Big Gang ще представи световноизвестни хитове с микс от балкански бийтове, фънк и джаз, а DJ MC Камен ще завърши вечерта с DJ сет.

Следкарнавалният ден - 19 май ще бъде закрит с концерт на носителите на 4 награди на БГ Радио група Молец, които ще огласят града с авторска музика, съчетаваща рок, поп и алтернативни елементи.

Освен музикалните изпълнения Фестивалът на хумора и сатирата предлага и редица други забавления и инициативи:

"Нарисувай Габрово" - инициатива, включваща деца от габровските училища, които ще украсят градския площад. Концерт от популярна и джазова музика с Оркестър „Габрово“. Изложба на габровските художници, посветена на Празника на града Национален карнавал ревю на котки – Розмари Казасова на 18 май. Детско шествие "Карнавална уличка на чудесата" и детски мини карнавал. За гастрономите и ценителите на стари рецепти – Празник на щирника Карикатуристи в парка Следкарнавална гюрултия по етърски Лятно театро за всички Творчески арт ателиета, дни на отворени врати в културните институции, нощ на музеите

Организаторите от Община Габрово призовават града да се превърне в столица на мира по време на най-стария и пищен карнавал в страната, използвайки своята богата традиция в хумора и сатирата.

За повече информация и подробности за пълната програма, моля, следете информационните канали на събитието:

Карнавал Габрово: www.carnival.gabrovo.bg  

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/Carnival.Gabrovo/