Мобилно офлайн приложение помага на туристите в „Централен Балкан“
10.04.2020, 13:03 Миглена Въгленова

Мобилно приложение „Пътеводител за Централен Балкан“, за което не е необходима интернет връзка, ще дава информация за туристически маршрути, посетителски обекти, прилежащи видове и местообитания в националния парк.

Приложението предлага интерактивна карта. При избор на един от представените 85 туристически маршрута, посетителят може да получи информация за цвета на маркировката, дължината, продължителността и степента на трудност на съответния маршрут. Може да се определи конкретно местоположение, да се измерват разстояния, да се извършва търсене по координати и ключови думи, да се запазват точки и маршрути, както и да се въвеждат или извеждат потребителски файлове.

Приложението съдържа текстов и снимков материал на хижи и заслони, обекти на културно-историческото наследство и природни забележителности на територията на НП „Централен Балкан“. Допълнително е поместена информация и локация на 12 приоритетни за опазване природни местообитания. Приложението информира за режимите и нормите в защитената територия и правилата за поведение. При нужда може да генерира SOS съобщение с координати, оказващи локацията на мобилното устройство. Реализацията е на два езика – български и английски. Достъпно е за инсталиране от магазините на Google Play и App Store.

Линк към него: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.bulgariatravel.centralbalcan&hl=bg

Източник: НП „Централен Балкан“